Kategória: Mezőgazdaság, állatartás
Honlap:
Részletek...
Timsó 10 dkg - Sejtszilárdító tartósító borászati eszköz gyümölcsökhöz, zöldségekhez
A Timsó 10 dkg (kálium-alumínium-szulfát) természetes, élelmiszeripari minőségű tartósítószer, amelyet gyümölcsök, zöldségek és borászati alapanyagok sejtszilárdítására, textúra és színmegőrzésére használnak. Kiválóan alkalmas befőttek, savanyúságok, valamint egyes borászati előkészítési lépések esetében, ahol a szemcseméret és állag megtartása fontos.
Felhasználási terület
Gyümölcsök és zöldségek sejtszilárdítása befőzés előtt
Savanyúságok és befőttek állagmegtartása
Borászati előkészítés, textúra stabilizálása
Adagolás:
Általában 0,5-2 g / liter oldatban használatos. A pontos mennyiség az alapanyag típusától és az elvárt állagtól függ. A timsót oldjuk vízben, és áztassuk benne a gyümölcsöt vagy zöldséget 10-30 percig, majd leöblítjük feldolgozás előtt.
Tárolás:
Száraz, hűvös, fénytől védett helyen tárolandó. Por állagának megőrzése érdekében jól zárható tasakban tartandó.
Kiszerelés:
10 dkg - ideális mennyiség házi befőttekhez, savanyúságokhoz és kisüzemi használatra.
A borászati kezelőanyagok bevizsgált eredetű készítmények. Alkalmazása előtt olvassa el alaposan a leírást.
GYIK - Timsó 10 dkg borászati kezelőanyagról
Mire használható a timsó?
Gyümölcsök, zöldségek állagmegőrzésére befőzés, savanyítás előtt, valamint textúra stabilizálására borászati előkészítésnél.
Hogyan alkalmazzam befőzéskor?
Oldj fel timsót vízben, és áztasd benne a gyümölcsöt/zöldséget 10-30 percig, majd alaposan öblítsd le.
Biztonságos fogyasztásra?
Igen, élelmiszeripari minőségű, a megengedett adagban alkalmazva teljesen biztonságos.
Milyen arányban kell oldani?
0,5-2 g / liter a javasolt, az állagmegőrzés mértékétől függően.
Használható borászati előkészítésnél?
Igen, ritkán alkalmazzák mustok vagy cefrék előkezelésére, ha textúra stabilizásra van szükség.