Kategória: Mezőgazdaság, állatartás
Honlap:
Részletek...
Nátrium-benzoát 10 dkg - Tartósító borászati eszköz savanyúságokhoz, italokhoz
A Nátrium-benzoát 10 dkg egy széles körben alkalmazott, hatékony tartósítószer, mely segít megakadályozni a nem kívánt erjedési folyamatokat, penészedést vagy baktériumos romlást savas közegben. Különösen ajánlott szörpök, üdítőitalok, gyümölcslé, befőttek és savanyúságok tartósításához, de borászati célokra is alkalmas. Könnyen adagolható por formában érkezik.
Felhasználási terület
Szörpök, üdítők, gyümölcslevek tartósítása
Savanyúságok, befőttek, dzsemek eltevése
Borászati célú mikrobiológiai stabilizálás
Adagolás:
Általános ajánlás: 0,1-0,2 g/1 liter termékhez. Mindig keverd el előzetesen kevés meleg vízben, majd keverd az italhoz vagy készítményhez. Ne lépd túl a maximálisan engedélyezett mennyiséget.
Tárolás:
Száraz, hűvös, fénytől védett helyen tárold. Higroszkópos, jól zárható tasakban tartandó.
Kiszerelés:
10 dkg - háztartási és kisüzemi felhasználásra ideális mennyiség.
A borászati kezelőanyagok bevizsgált eredetű készítmények. Alkalmazása előtt olvassa el alaposan a leírást.
GYIK - Nátrium-benzoát 10 dkg tartósító kezelőanyagról
Mire való a nátrium-benzoát?
Savanyúságok, italok és egyéb élelmiszerek tartósítására használják penész, élesztő és baktériumok ellen.
Alkalmas borhoz vagy musthoz is?
Igen, savas kémhatású bor vagy must esetén mikrobiológiai stabilizálásra használható, de körültekintően adagolva.
Milyen pH-tartományban hatékony?
Leginkább savas közegben (pH 4,5 alatt) fejti ki tartósító hatását, lúgos közegben hatástalan.
Feloldható hideg vízben is?
Igen, de hatékonyabb, ha először kis mennyiségű meleg vízben oldod fel, mielőtt az italhoz adagolod.
Biztonságos az emberi szervezetre?
Élelmiszeripari minőségű adalékanyagként használva, a megengedett mennyiséget betartva biztonságosan alkalmazható.